© 2019 Happy Dog Maspalomas

Hoe het avontuur begon

Hondenrescue Happy Dog Maspalomas, een avontuur met een missie en een doel,  dat begonnen werd door Sylvia van den Donker.  
Wonend op het prachtige eiland trok zij zich het leed van de honden in nood erg aan en besloot er zelf iets aan te gaan doen. Ongeveer 15 jaar geleden begon Sylvia in Puerto Rico met de overname van het dodingsstation Puerto Rico. Zij bouwde deze om tot een veilige rescue, maar moest deze plek loslaten door een gemeentelijk besluit.  
In 2011 heeft zij haar droom verwezenlijkt en heeft zij op haar eigen terrein in de bergen bij Maspalomas haar rescue gebouwd. Een veilige haven voor ongeveer 50 honden. ‘s Nachts een nachthok met een nachthuisje, een mand, warme dekens en speelgoed en overdag 7 mooie, grote speelplaatsen met speelgoed en zon en schaduwplekken en rustplaatsen. 
Na samenwerking met een aantal organisaties om haar honden te begeleiden naar een gouden mand in Nederland en België, is in 2016 een eigen verlengstuk ontstaan van Happy Dog Maspalomas in Nederland. Eén organisatie, verankerd in Gran Canaria en Nederland waardoor honden van redding tot ver na plaatsing in verbinding staan met HDM en gevolgd worden.

Het verscholen hondenleed

Hondenrescue Happy Dog Maspalomas, een avontuur met een missie en een doel,  dat begonnen werd door Sylvia van den Donker.  
Wonend op het prachtige eiland trok zij zich het leed van de honden in nood erg aan en besloot er zelf iets aan te gaan doen. Ongeveer 15 jaar geleden begon Sylvia in Puerto Rico met de overname van het dodingsstation Puerto Rico. Zij bouwde deze om tot een veilige rescue, maar moest deze plek loslaten door een gemeentelijk besluit.  
In 2011 heeft zij haar droom verwezenlijkt en heeft zij op haar eigen terrein in de bergen bij Maspalomas haar rescue gebouwd. Een veilige haven voor ongeveer 50 honden. ‘s Nachts een nachthok met een nachthuisje, een mand, warme dekens en speelgoed en overdag 7 mooie, grote speelplaatsen met speelgoed en zon en schaduwplekken en rustplaatsen. 
Na samenwerking met een aantal organisaties om haar honden te begeleiden naar een gouden mand in Nederland en België, is in 2016 een eigen verlengstuk ontstaan van Happy Dog Maspalomas in Nederland. Eén organisatie, verankerd in Gran Canaria en Nederland waardoor honden van redding tot ver na plaatsing in verbinding staan met HDM en gevolgd worden.

Weggegooid als oud vuil

Veel honden worden zonder pardon op straat gezet, losgelaten in de bergen, in putten gegooid, gebruikt als voer voor andere honden,en of als oefenmateriaal voor hondengevechten of gedumpt in de perrera,'s ook wel dodingstations genoemd.  
Perrera's zijn gemeenteasielen waar de honden onder vreselijke omstandigheden worden ondergebracht.  
De honden worden bij elkaar in een te klein hok gezet, waardoor er gevechten ontstaan met alle gevolgen van dien (Amputaties, verwondingen tot de dood aan toe).Pagina-einde 
Ziektes (diarree, giardia, parvo, corona en alle andere ziektes) en sterfgevallen zijn aan de orde van de dag, de verzorging van de dieren is minimaal. Honden die zorg nodig hebben (ontstoken ogen, gebroken pootjes, zieke lijfjes, amputaties, slechte gebitten) worden niet behandeld. De honden worden verwaarloosd, moeten overleven. Hun leven in de perrera is niets meer dan 24 uur per dag opgesloten zitten achter tralies, vaak in hun eigen uitwerpselen zonder verzorging of aandacht. Bovendien mogen alle honden na 21 dagen geëuthanaseerd worden als zij niet uit de perrera worden gehaald.

De geluksvogels

Soms zijn er ruimdagen en worden er veel honden op één dag geëuthanaseerd omdat er ruimtegebrek is en er dus plaats moet worden gemaakt. Het is te triest voor woorden, maar wel de werkelijkheid! Helaas is dit toegestaan door de overheid. Aangifte doen heeft daarom totaal geen enkele zin. De honden die binnenkomen uit de verschillende situaties (gevonden, bevrijd, uit dodingsstations gehaald, bij jagers vandaan, via bevriende dierenartsen) worden nagekeken, gewogen, gemeten en wordt de eerste zorg gegeven. Dan wordt er een behandelplan opgesteld samen met de dierenarts en afhankelijk van de verwaarlozing, beschadiging kunnen de honden vervolgens minimaal een maand bijkomen, hond worden, leren weer te geloven in leven. 
Beter worden, neutralisatie en de ziektes op Gran Canaria 
In de periode dat de honden bij ons in de rescue verblijven worden alle (jong)volwassen honden gecastreerd / gesteriliseerd en worden ze getest met de 4-dex test op: Hartworm, Borrelia, Elrichia en Anaplasma. Wordt de hond positief (dus besmet) getest, dan starten wij direct met de behandeling. 
Als de hondjes volledig gezond zijn verklaard door de dierenarts, krijgen ze van ons een Europees paspoort, een chip, de rabiës inenting en de overige inentingen, waaronder ook een kennelhoest enting. Daarna worden ze vrijgegeven voor een adoptie. Hondjes gaan ofwel direct naar hun gouden mand of maken een tussenlanding in een van de vele zilveren opvangmandjes die Happy Dog Maspalomas in Nederland en België rijk is. Opvangmandjes zijn huishoudens die op vrijwillige basis  hun huis en deur openstellen en zo meehelpen een gouden mandje voor onze honden te vinden.